Wat is een beweegprogramma?

‘Gezond(er) ouder worden’ dankzij het beweegprogramma van de fysiotherapeut

‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn’. Is dat vreemd? Nee. Dat komt namelijk omdat ouderdom vaak gepaard gaat met lichamelijk ongemak. De een heeft daar meer last van, of op jongere leeftijd, dan de ander, maar niemand blijft gevrijwaard. Moet u het dan maar gewoon laten gebeuren? Wij vinden van niet, want de aard en mate van lichamelijk ongemak is deels beïnvloedbaar. Hoe? Door te bewegen!

Dertig minuten per dag maakt een wereld van verschil
Mensen die niets anders gewend zijn dan regelmatig te bewegen, hebben op latere leeftijd minder kans op fysieke problemen. Ze zijn mobieler, voelen zich fitter en lopen minder risico om vroegtijdig te overlijden. Deze feiten zijn gebleken uit een groot internationaal onderzoek, waarin meer dan duizend ouderen van 65 jaar of ouder gedurende 10 jaar werden gevolgd.
Maar bewegen zorgt er niet alleen voor dat mensen fit zijn, maar ook dat ze beter bestand zijn tegen stress en lekker in hun vel zitten, wat de kwaliteit van leven vergroot. Wie wil dat niet? Dertig minuten bewegen per dag –een blokje wandelen of een stukje fietsen- maakt al een wereld van verschil.

Deskundige hulp van de fysiotherapeut, specialist in beweging
De fysiotherapeut is dé specialist die u kan stimuleren en enthousiasmeren om meer te gaan bewegen. Vooral mensen met een chronische aandoening hebben baat bij de fysiotherapeut met zijn of haar specifieke expertise begeleiding bij het verbeteren van de conditie, verhogen van de fitheid en het aanleren van een actieve leefstijl.

Bewegen met een chronische aandoening
Hebt u een chronische aandoening zoals artrose, diabetes, COPD, osteoporose of een coronaire hartziekte? Of heeft u moeite om een actieve leefstijl op te pakken en te onderhouden vanwege een chronische aandoening of bijvoorbeeld na revalidatie van een oncologische behandeling? Juist dan levert lichamelijke activiteit veel winst op.

Bewegen op maat
De fysiotherapeut stelt voor u een beweegprogramma op dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Dit beweegprogramma kunt u in klein groepsverband doen met mensen met een vergelijkbare aandoening of conditie. U steunt en stimuleert elkaar en wisselt ervaringen uit. Gezamenlijk werkt u aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl met als doel dat u die uiteindelijk zelfstandig kunt handhaven door bijvoorbeeld door te stromen naar een sport- of beweegactiviteit bij u in de buurt.

GRAAG MEER INFORMATIE OF EEN PERSOONLIJKE ANALYSE?

Stel hiernaast direct een vraag of vul ons uitgebreidere contactformulier in om met ons in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 046 457 00 60

* Verplichte velden