Voor wie is deze training?

De doelgroeptraining Perifeer Arterieel Vaatlijden is speciaal voor mensen met bloedvatklachten in armen en/of benen. Aan de hand van uw klachten wordt samen met u en uw behandeld fysiotherapeut gekeken naar de mogelijkheden van deze training. 

Er bestaan verschillende stadia van PAV
De ontwikkeling van PAV verloopt via vier stadia. Aan de hand van de klachten kan worden vastgesteld in welk stadium men zich bevindt.

  1. Een vernauwing in de slagader in of naar het been; de afsplitsingen zorgen voor voldoende bloedtoevoer en er zijn geen klachten.
  2. Claudicatio Intermittens (etalagebenen); na een bepaalde loopafstand treedt een stekende pijn (kramp) in het been op.
  3. Rustpijn; tijdens het liggen is de doorbloeding onvoldoende en treedt er pijn op die manier wordt door het been af te laten hangen of zittend slapen.
  4. Gangreen en/ of necrose; er is nauwelijks doorbloeding. Er treden gemakkelijk wondjes op door bijvoorbeeld nagels knippen of de druk van een schoen. Deze wondjes raken snel geïnfecteerd. Wanneer deze infectie zich uitbreidt ontstaan er donkerblauwe of zwarte verkleuringen.

Afhankelijk van het stadium waarin de PAV zich bevindt wordt de training opgesteld. 
Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet wat wil zeggen dat onze therapeuten speciaal zijn opgeleid voor het behandelen van mensen met vaatklachten. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op uw klachten en de vaatproblematiek afgestemd, waardoor de kwaliteit van zorg verbetert voor mensen met vaatklachten.

PAV_01

GRAAG MEER INFORMATIE OF EEN PERSOONLIJKE ANALYSE?

Stel hiernaast direct een vraag of vul ons uitgebreidere contactformulier in om met ons in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 046 457 00 60

* Verplichte velden