Voor wie is deze doelgroeptraining?

De doelgroeptraining Parkinson is speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson of aanverwante aandoeningen van de ziekte van Parkinson, ook wel Parkinsonisme genoemd. 

Zoals op de vorige pagina te zien was zijn er veel verschillende kenmerken voor de ziekte van Parkinson en heeft ieder persoon andere symptomen. Het oefenprogramma is dan ook zo opgesteld dat iedereen aan zijn of haar eigen individuele doelen kan werken maar wel in groepsverband met lotgenoten.

Voordat u aan het oefenprogramma begint zal er eerst een intake worden gedaan bij een van onze fysiotherapeuten, welke is aangesloten bij het ParkinsonNet. ParkinsonNet-therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. De therapeuten zijn opgeleid door experts op het gebied van deze ziekte. Deze opgeleide ParkinsonNet-therapeuten werken nauw samen met de neurologen en parkinsonverpleegkundigen in onze regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd, waardoor de kwaliteit van zorg verbetert voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Aan de hand van een vraaggesprek, verschillende vragenlijsten en testjes wordt gekeken naar wat het huidige niveau van bewegen en functioneren is. Gedurende de trainingen zal dit altijd als uitgangspunt worden genomen en regelmatig worden geëvalueerd.

Parkinson_02

GRAAG MEER INFORMATIE OF EEN PERSOONLIJKE ANALYSE?

Stel hiernaast direct een vraag of vul ons uitgebreidere contactformulier in om met ons in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 046 457 00 60

* Verplichte velden