Wat zijn Therapeutisch Elastische Kousen (TEK)?

Een therapeutische elastische kous (TEK), ook wel een steunkous genoemd, is een kous die is gemaakt van inlegdraad, katoen en breidraad.

Dit soort kousen wordt over het algemeen gedragen om tegendruk te geven aan arm en/of been wanneer u last heeft van vochtophoping. Na een operatie kan in het geopereerde gebied een ophoping van vocht voorkomen wat mede behandeld kan worden door het dragen van een TEK. Dit wordt ook wel compressie-therapie genoemd. 

Compressietherapie is echter niet de enige behandeling wanneer er sprake is van een vochtophoping. Meestal wordt het ondersteunend gebruikt bij bijvoorbeeld oedeemtherapie. 
Voor meer informatie over oedeemtherapie klik hier

De laatste jaren zien we echter ook steeds vaker dat dit soort kousen ook tijdens inspanning, denk hierbij aan sport(wedstrijden), worden gebruikt of bij beroepen waarbij men lang moet staan en/of zitten. Het is dus al lang niet meer zo dat steunkousen alleen maar gedragen worden door oudere mensen!

Voor de verstrekking van de therapeutisch elastische kousen werken wij direct samen met onze partner fysiotek in Arnhem. 

Steunkousen_01

GRAAG MEER INFORMATIE OF EEN PERSOONLIJKE ANALYSE?

Stel hiernaast direct een vraag of vul ons uitgebreidere contactformulier in om met ons in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 046 457 00 60

* Verplichte velden