Pilates

Pilates

Pilates werd begin vorige eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een bewegingsmethode die uitgevoerd wordt op een mat. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met beheersing en controle en dus met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit uw kern/centrum en dat alles met vloeiende, rustige bewegingen.

Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam. Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten andere ongemoeid. Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zul je rechter gaan zitten en soepeler bewegen. Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd.

Pilates lijkt een goede ondersteuning als je wilt afvallen. De spiermassa wordt vergroot waardoor je metabolisme versnelt en je meer vet verbrandt.

Pilates_02

GRAAG MEER INFORMATIE OF EEN PERSOONLIJKE ANALYSE?

Stel hiernaast direct een vraag of vul ons uitgebreidere contactformulier in om met ons in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 046 457 00 60

* Verplichte velden