Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Sportrevalidatie is het verlengstuk van de fysiotherapie en manuele therapie. Na een adequate behandeling en algemene training, wordt er een sportspecifieke training uitgevoerd om de sportactiviteit te kunnen hervatten. Deze begeleiding, is individueel van aard en elk oefenprogramma wordt naar de individuele behoeften opgesteld.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk, steeds vaker is hij/zij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij/zij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Sportfysio_02

GRAAG MEER INFORMATIE OF EEN PERSOONLIJKE ANALYSE?

Stel hiernaast direct een vraag of vul ons uitgebreidere contactformulier in om met ons in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 046 457 00 60

* Verplichte velden